SSK Toppbild Nytt maner

Söndagsskolan

Söndagsskolan i Immanuelskyrkan är öppen för alla barn i åldrarna 4-12 år. Fyraåringarna börjar från och med hösten det år man fyller 4 och går i samma grupp under hela läsåret.

Söndagsskolan bygger på att barnen ska få upptäcka och lära känna tron och Bibeln genom lek, samtal och bus. Centralfiguren är Jesus men gemenskapen är också viktig. Precis som vuxna vill träffa vänner i kyrkan får barnen chans att umgås och kanske hitta kompisar för livet.

Du som förälder får givetvis vara vara med de första gångerna i söndagsskolan. Men så långt det är möjligt tror vi att barnen känner sig glada och stolta om de klarar av att vara där på egen hand. Därför önskar vi att ni hjälper dem att träna på detta. Söndagsskolan är ju en möjlighet för dig som förälder att vara med på gudstjänsten. När du som förälder sitter med i våra samlingar så förväntar vi oss att du gör det på ett aktivt sätt, så att det hjälper både ledare och barn.

Givetvis är söndagsskolan till för alla barn, oavsett om man brukar gå till församlingen eller inte. Så klasskompisar, släktingar och grannar är varmt välkomna. Ju fler vi blir desto roligare!

Terminsprogram

Vårterminen 2018 startar söndag 21 januari. Välkomna!

Hållpunkter för söndagarna

11.00 Vi startar i kyrksalen och är med i början av gudstjänsten.

11.20 (cirka) När söndagsskolans signaturmelodi hörs går vi ner i källaren. De äldre barnen (9-12 år) samlas i "TV-spelsrummet" och delar sen upp sig i grupper. De yngre (4-8 år) ses i "klinkersrummet" för en storsamling. Därefter fortsätter de i smågrupper.

12.20 Servering av korv till alla barn i klinkersrummet. Du som har mindre barn i söndagsskolan möter upp och tar över ansvaret för ditt barn. Dessutom behöver vi hjälp med korvserveringen så ryck gärna in om du kan. Ledarna brukar ha fullt upp med att avsluta sina barngrupper.

Undrar du något särskilt kan du alltid kontakta barn- och familjepastor Lena Hugo Johansson

Välkomna!

Ålder:  4-12 år
Tid:  Parallellt med gudstjänsten på söndagar.
Kontakt: Barn- och familjepastor
Lena Hugo Johansson